fbpx

Podd

”Innan vi ska spela in podd-avsnitt hos 609 så checkar jag in kontrollbehovet  i garderoben. När det är gjort kan jag med ett lugn fokusera på det jag själv  kan bäst - alltså själva innehållet. Sedan vet jag att ljudet kommer bli  mäktigt, klippningen knivskarp, bumprarna väl avvägda och  slutprodukten bättre än jag egentligen är värd.” – Magnus Stråhle, kommunikationschef på Borås Basket

Podcast på svenska förkortas ofta till podd och är enkelt förklarat som ett radioprogram där upphovsmakaren oftast går på djupet inom ett specifikt ämne. Största skillnaden jämfört med ett radioprogram är att det går att lyssna på en podd när du själv har tid och att du inte är beroende av en tablå. Och det bästa av allt – vem som helst kan göra en podd.

Den generelle podd-lyssnaren är väldigt trogen. 80 procent av de som konsumerar poddar lyssnar på hela eller nästan hela avsnitt. Den genomsnittlige lyssnaren konsumerar ungefär sju olika podd-avsnitt per vecka. Podd-konsumtionen växer så det knakar. 2013 lyssnade 11 procent av Sveriges befolkning på poddar. 2018 hade den siffran ökat till 36 procent.

En podd är något som människor med fördel kan konsumera samtidigt som de gör något annat. Med andra ord kan du, tack vare podden, nå fram till en publik när den annars skulle vara omöjlig att nå.

Som podd-kund hos 609 är det enkelt. Du behöver bara fokusera på innehåll och behöver över huvud taget inte bry dig om teknik. 609 står för inspelning i stationär eller mobil studio, ljudutrustning, utrustning för att spela in intervjuer med handhållen mikrofon, klippning, omslagsgrafik, musikinslag så som intro, outro och bumprar, mastring, samt administration gällande publiceringstjänster.

 

Hur du kommer igång? Boka ett möte med oss, så diskuterar vi oss fram till vilken form av upplägg som passar dig bäst.

 

Poddinspelning
Fastighetsbyrån – Högt i tak
Vi är Borås – Borås Basket
Kavaipodden
Kavaipodden